Η Συνέλευση Ακρωτηρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στερνών και o Πολίτης των Χανίων, απευθύνουν κάλεσμα σε μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση με το θίασο “Τσιριτσάντσουλες” την Παρασκευή 13 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Στερνών, στις 8 μμ.

Πρόκειται για τη λαϊκή όπερα “Η νύχτα των Παλιάτσων” που σημείωσε το φετινό χειμώνα μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και το καλοκαίρι περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μια καταπληκτική, μουσικοχορευτική παράσταση που χρησιμοποιεί στοιχεία της comedia del arte, γεμάτη λυρισμό. Τροβαδούροι, μάσκες, έμμετρος λόγος, από μια ομάδα 7 ηθοποιών που κυριολεκτικά βάζει φωτιά στη σκηνή με την ενέργειά της.

Η παράσταση είναι χωρίς εισιτήριο, αλλά με προαιρετικό … εξιτήριο!

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Έφηβος είναι ένας νεαρός σκλάβος στα ορυχεία μιας μυθικής χώρας, της Πριβίας. Μια μέρα το σκάει από τη σκλαβιά και διασχίζοντας τη χώρα, φτάνει στο λιμάνι της πρωτεύουσας προκειμένου να μπαρκάρει με τους πειρατές για τα ξένα. Εκεί γνωρίζει τη Στέλλα, μια μικρή πόρνη, και την ερωτεύεται.

Όμως λίγο πριν μπαρκάρουν οι δυο ερωτευμένοι γίνεται πόλεμος και ο Έφηβος συλλαμβάνεται και στέλνεται στο μέτωπο ενώ η Στέλλα καταλήγει σκλάβα του υπουργού Πολέμου. Όταν φτάνουν τα νέα ότι ο Έφηβος σκοτώθηκε στη μάχη, η Στέλλα χάνει τα λογικά της και τρελαίνεται.

Στην πραγματικότητα όμως ο νέος γλιτώνει και πάει στη μυθική «Χώρα των Παλιάτσων», μαθαίνει την τέχνη τους, και επιστρέφει στην Πριβία μετά από δώδεκα χρόνια για να πάρει την εκδίκησή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook