Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 17χρονου μαύρου Τρέιβον Μάρτιν το Φεβρουάριο, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.

\”Αφέθηκε ελεύθερος\” στο Σάνφορντ της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής της κομητείας Σέμινολ, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωφρονιστικών αρχών, ο Ζίμερμαν βγήκε από τη φυλακή το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι και αφού κατέβαλε εγγύηση.

Σύμφωνα με έγγραφο της φυλακής, ο κατηγορούμενος, ηλικίας 28 ετών, κατέβαλε 100.000 δολάρια όπως προβλέπει ο νόμος, δηλαδή το 10% της εγγύησης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που όρισε δικαστής της Φλόριντα.

Ο δικηγόρος του Μαρκ Ο\’Μάρα είχε διευκρινίσει ότι ο πελάτης του κατάφερε να συγκεντρώσει 211.000 δολάρια στο Ίντερνετ χάρη σε δωρεές ανθρώπων που τον υποστηρίζουν.

Ο θάνατος του νεαρού Τρέιβον Μάρτιν, ο οποίος ήταν άοπλος, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί κατήγγειλαν ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook