Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εις βάρος 61χρονης γυναίκας, σχετικά με υπόθεση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε την Παρασκευή έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τον πατέρα 18χρονης τελειόφοιτης λυκείου, που διαμένει στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο 65χρονος πατέρας κατήγγειλε ότι η κόρη του δεν μπορούσε να υποβάλει μηχανογραφικά δελτίο συμμετοχής της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της, είχαν ήδη υποβάλει πλαστό μηχανογραφικό δελτίο, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε, έπειτα από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχος των ηλεκτρονικών ιχνών, μία 61χρονη γυναίκα, η οποία διαμένει στην Αθήνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι της, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος της 61χρονης θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή κατηγορούνται ήδη ένας 50χρονος και ένας 55χρονος, οι οποίοι υπέβαλαν πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook