Για «αγγελτήριο πώλησης γης και ακινήτων» αντί προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης εκλεγμένης με εξαγγελία επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί συνέχιση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. «Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν', τώρα είπατε ' υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση'. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας προεκλογική παραπλάνηση του λαού και επίθεση στη δημόσια περιουσία.

Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης άρχισε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο βήμα καταγγέλλοντας πως οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας που αναρτήθηκε πρωτίστως στις δανείστριες χώρες».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων» και επίθεση στη δημόσια περιουσία που δεν ήταν σε γνώση του λαού προεκλογικά. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε τόσες προεκλογικές συνεντεύξεις επιχείρησε να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να τρομοκρατήσει τους πολίτες, ωστόσο δεν είχε λέξη για την ταμπακιέρα, έκρυψε τις πραγματικές της προθέσεις και παραπλάνησε συνειδητά τους πολίτες.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άκουσε δηλώσεις απόρριψης των προεκλογικών εξαγγελιών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης», και σημείωσε πως η φιλοσοφία της συγκυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι διαφορετική εκείνης των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, και θα επιταχύνει τις πολιτικές τους.

«Το 2009 κάποιοι μας είπαν λεφτά υπάρχουν και κέρδισαν, τώρα είπατε επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει. Προσέξτε όμως θα έχετε την ίδια και ίσως χειρότερη τύχη, οι αντοχές του λαού εξαντλούνται, και όσο η πορεία προς την καταστροφή επιταχύνεται, τόσο θα εξαντλείται και η αποτελεσματικότητα τρομοκράτησής του. Τα λάθη ο λαός συγχωρεί, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η επαναδιαπραγμάτευση μάς τελείωσε το βράδυ της 17ης Ιουνίου. Όποιος την πίστεψε την πάτησε. Μετά την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται είναι η δική σας φιλοσοφία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.


«Εσείς κ. πρωθυπουργέ μάς λέγατε ότι δεν μπορείτε να συναινέσετε στη λάθος συνταγή, Και να που τα έφερε έτσι ώστε ο μεγάλος συμβιβασμός σας οδηγεί στην επιλογή του λάθους και στην επιθετική εφαρμογή της λάθος συνταγής» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα σύγκλισης ξέφυγε από τους στόχους αποτελεί την παραδοχή της απόλυτης χρεοκοπίας.

«Θέτετε ως προϋπόθεση για τις διαρθρωτικές αλλαγές τη συνέχεια της επιτάχυνσης του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης δηλαδή της ύφεσης και της κατακρήμνισης μέχρι εξαντλήσεως του τόπου» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
«Η παραδοχή του νέου υπουργού Οικονομικών στους Financial Times ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα αποτελεί το καταστροφικό δόγμα της νέας κυβέρνησης» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι ξέχασε να συμπεριλάβει «στους κινδυνολόγους αυτούς στο εσωτερικό: εσάς και τους δύο αρχηγούς της συγκυβέρνησης» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έκανε σημαία της την ακραία κινδυνολογία.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς δεν αντέδρασε στις ξένες παρεμβάσεις, στις προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε, στο τηλεφώνημα της Μέρκελ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που ζητούσε εκλογές και δημοψήφισμα, στα πρωτοφανή δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου.

«Τότε δεν σας ενοχλούσαν» τόνισε. «Τώρα δυσανασχετείτε. Μη δυσανασχετείτε λοιπόν. Όπως στρώνει κανείς κοιμάται. Πρέπει να αντιστρέψετε το κλίμα που με τη δική σας στήριξη και ανοχή διαμορφώθηκε. Χτυπούσατε την Ελλάδα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφήσατε τους κερδοσκόπους να ροκανίζουν το κλαδί που καθόμαστε και τώρα αναρωτιέστε γιατί λυγίζει. Είστε υποχρεωμένος να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες της ανεύθυνης συμπεριφοράς σας» είπε.

«Ο μόνος βέβαιος τρόπος απομάκρυνσης από Ευρωζώνη είναι αυτός που επιλέγετε, ο δρόμος της μη επαναδιαπραγμάτευσης, ο δρόμος του μνημονίου. Τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα είστε αντιμέτωποι με σκληρή πραγματικότητα, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει «το χάος που βρίσκεται δίπλα μας και όχι αυτό που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν ήταν εξουσία».

«Από όσα ακούσαμε χτες οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν είναι εθνικού, αλλά ειδικού σκοπού που δεν είναι άλλος από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και εκχώρηση δημόσιου χώρου στο κεφάλαιο» δήλωσε.

Τάχθηκε, επίσης, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας ότι αυτές δεν αποτελούν όρο σωτηρίας. «Δεν γνωρίζετε ότι όποια χώρα είχε πρόβλημα χρέους και προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις δεν αποκόμισε κέρδος και δεν γλίτωσε τη χρεοκοπία;» αναρωτήθηκε.
Αναρωτήθηκε, επίσης, εάν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ συμφωνούν «με αυτήν την ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία».

«Δική σας η ευθύνη» πρόσθεσε και τόνισε ότι «σε αυτή την επιλογή δεν θα έχετε αντιμέτωπο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι θα κερδίσει και τι θα χάσει από την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου».

(in.gr)