Η Κίνα απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ότι το Πεκίνο και η Μόσχα έχουν εμποδίσει την επίλυση της κρίσης στη Συρία, λέγοντας ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια να «συκοφαντηθεί» η Κίνα είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Η Κλίντον κάλεσε τους «πολέμιους» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ που πραγματοποίησαν σύνοδο στο Παρίσι την Παρασκευή να κάνουν τη Ρωσία και την Κίνα να «πληρώσουν ένα τίμημα» επειδή τον βοήθησαν να κρατηθεί στην εξουσία στη Δαμασκό, δηλώσεις που ήταν από τις σκληρότερες της Ουάσινγκτον στους 16 μήνες της εξέγερσης στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιου Ουεϊμίν δήλωσε μάλιστα ότι τα σχόλια της Κλίντον ήταν «εντελώς απαράδεκτα».

«Σχετικά με το πρόβλημα της Συρίας, η δίκαιη και εποικοδομητική στάση της Κίνας και η συμβολή της προς τις διπλωματικές προσπάθειες έχουν εξασφαλίσει την ευρεία κατανόηση και την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων μερών στην διεθνή κοινότητα», αναφέρει ο Λιου σε ανακοίνωσή του στον δικτυακό τόπο του υπουργείου.

«Οι οποιεσδήποτε λέξεις και οι πράξεις που δυσφημούν την Κίνα και σπέρνουν διχόνοια μεταξύ της Κίνας και άλλων χωρών θα είναι μάταιες», τόνισε.

Στις δηλώσεις της προς τη σύνοδο των Φίλων της Συρίας η Χίλαρυ Κλίντον τόνισε από την πλευρά της ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα «είναι το κάθε έθνος που εκπροσωπείται εδώ άμεσα και επειγόντως να καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία και η Κίνα θα πληρώσουν ένα τίμημα επειδή δεν αφήνουν να σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση της κρίσης στη χώρα αυτή».

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook