Ανέβηκε το πολιτικό «θερμόμετρο» στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με οξύτατη επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του Αλέξη Τσίπρα. Δα μηνύοντας ότι η «χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι «καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας» και είναι ανεπίτρεπτη στάση να δηλώνει επίσημα από το βήμα της Βουλής ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και θα αμφισβητήσει τη συνέχεια της χώρας καταστρατηγώντας την ψήφο των Ελλήνων.

Aνεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για καιροσκοπισμό και συλλογική υπονόμευση -θεσμική, κοινωνική, εθνική και αναπτυξιακή.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η συζήτηση στη Βουλή αφορά την εθνική στρατηγική για το μέλλον της χώρας, ιδίως υπό τις σημερινές συνθήκες εθνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, και δεν επιτρέπεται να είναι μία κλασικού χαρακτήρα συζήτηση προς επιβεβαίωση των ρόλων κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.

«Δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες, και μετά από 3,5 μήνες προεκλογικής περιόδου και αναστολής της κανονικής λειτουργίας του κράτους, να εμφανιζόμαστε εδώ και να επιδιώκουμε απλώς και μόνο την αναπαραγωγή στο Κοινοβούλιο των προεκλογικών απλουστεύσεων» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας σε υψηλούς τόνισε ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση».

Υπογράμμισε ότι η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αποτελεί ευκαιρία διαμόρφωσης της αναγκαίας εθνικής συναίνεσης, και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι «την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις μόνο εάν θέλεις και όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής, η ευθύνη σε κυνηγά από μόνη της και δεν μπορεί κανείς να διαλέγει τον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης, που όχι απλώσεις ασκεί κριτική, αλλά καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας, που θα είναι ένα ακόμη δράμα για τον πιο αδύναμο Έλληνα πολίτη».

«Ακόμη χειρότερο να δηλώνει επίσημα από αυτό το βήμα ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και θα αμφισβητήσει τη συνέχεια της χώρας -γιατί αυτό είναι υπονόμευση όχι μόνο θεσμική, αλλά και κοινωνική, εθνική και αναπτυξιακή. Μία ανεπίτρεπτη στάση κατώτερη των περιστάσεων και δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή ο λαός στις 17 Ιουνίου».

(in.gr)