Ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης μετέφερε στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής ένας 21χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη  στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε η ασφάλεια του Λιμενικού σώματος.

Ο 21χρονος που είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας αλλά προσωρινά είχε μισθώσει σπίτι και στο Ηράκλειο φαίνεται πως είχε αναλάβει την μεταφορά της κάνναβης για λογαριασμό ενός 19χρονου Αλβανού, ο οποίος συνελήφθη, ενώ - προφανώς γνωρίζοντας για τους συνεχείς ελέγχους που κάνουν οι λιμενικοί στα λιμάνια - είχαν "αρωματίσει" το ένα κιλό της κάνναβης με....κολώνια προκειμένου να "μπερδέψουν" τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Συγκεκριμένα, απο το Λιμενικό Σώμα ανακοινώθηκαν τα εξής :

"Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, στο λιμένα Ηρακλείου από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 21χρονος διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και εντός σακιδίου μία (01) νάιλον συσκευασία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 975 γραμμαρίων και μία (01) νάιλον συσκευασία καπνού αναμειγμένη με καπνό και ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 19,5 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια συνελήφθη μία 19χρονη, η οποία διέμενε προσωρινά με τον 21χρονο, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της παρουσία Δικαστικής Λειτουργού και κατόπιν ενδείξεως από αστυνομικό σκύλο βρέθηκαν ένα (01) μαύρο γυναικείο τσαντάκι με υπολείμματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, ένας (01) μεταλλικός θρυματιστής με υπολείμματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού καθαρού βάρους 0,6 γραμμαρίων, ένα (01) κινητό τηλέφωνο, ένα (01) ακτοπλοϊκό εισιτήριο στο όνομα του 21χρονου, μεγάλη ποσότητα με κενά ισομεγέθη αεροστεγή σακουλάκια συνολικού βάρους 64 γραμμαρίων και μία (01) απόδειξη ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο όνομα του 21χρονου μαζί με έναν 19χρονο αλλοδαπό.

Ύστερα από έρευνες που έγιναν μεσημβρινές ώρες σήμερα από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκε ο 19χρονος αλλοδαπός στο σταθμό ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Χανίων όπου και συνελήφθη. Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε να κατέχει μία (01) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω."