Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη της μεταβατικής λιβυκής βουλής ανήλθε στο 60%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ η εγχώρια εκλογική επιτροπή.

\”Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τις αναφορές (από τα εκλογικά τμήματα), αλλά ο αριθμός των ψηφισάντων έφθασε το 1,6 εκατ., ή το 60% των εγγεγραμμένων\”, δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Νούρι αλ \’Αμπαρ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο \’Αμπαρ είπε εξάλλου ότι \”παρά (το ότι επρόκειτο για) μια ημέρα διαχείρισης της κρίσης\” στη χώρα, μόλις 24 εκλογικά τμήματα από τα 1.554 δεν άνοιξαν τις πόρτες τους χθες λόγω δολιοφθορών και άλλων προβλημάτων, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Προηγουμένως χθες, είχε πει ότι περίπου εκατό εκλογικά τμήματα δεν είχαν ανοίξει την προγραμματισμένη ώρα (09:00, ώρα Ελλάδας) \”για λόγους ασφαλείας\”.

Η εκλογική επιτροπή παρέτεινε σε εκείνα τα τμήματα που η ψηφοφορία καθυστέρησε την ώρα ολοκλήρωσής της ως τις 21:00 (ώρα Ελλάδας).

Αυτονομιστές ακτιβιστές και ένοπλοι εμπόδισαν χθες την ψηφοφορία, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αξιώνοντας μεγαλύτερη αυτονομία για την περιοχή και μεγαλύτερη αναλογική εκπροσώπηση της περιοχής τους σε έδρες στην βουλή.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook