Έπειτα από τρεις μήνες προφυλάκισης στις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος που δόθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα, κάνει λόγο για μίζες 62 εκατ. ευρώ που η γερμανική Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι ήρθαν στην Ελλάδα για τα υποβρύχια και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δεν πήρε «ούτε ένα ευρώ».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκαλεί την ελληνική Δικαιοσύνη, «αν θέλει να μάθει την αλήθεια», να καλέσει να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν ομόφωνα για την επιογή των συγκεκριμένων υποβρυχίων, ενώ ισχυρίζεται ότι οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «τα έκαναν πλακάκια στη Βουλή» και συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών, που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων».

Ο πρώην υπουργός ζητάει να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τονίζει ότι η «προφυλάκισή της είναι τιμωρητικού χαρακτήρα και στρέφεται εναντίον ενός ανήλικου παιδιού που καταδικάστηκε εδώ και τρεις μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς του».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επιμένει ιδιατέρως ότι πρέπει να κληθούν από τον ανακριτή τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, όπως και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των θεσμικών οργάνων, των εταιρειών και όλων των πλευρών που συμμετείχαν στους εξοπλισμούς.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook