Η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε το Γουίμπλεντον για 5η φορά στην καριέρα της και παράλληλα ανέβηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Πολύ καλή η Ραντβάνσκα αν και για πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ. Η Γουίλιαμς είναι η 7η διαφορετική αθλήτρια που κατακτάει το Γουίμπλεντον σε ισάριθμα χρόνια.

 Η εξέλιξη του αγώνα:

Χωρίς να ιδρώσει το 1-0 η Γουίλιαμς.

Η Αμερικανίδα τενίστρια έδειξε από την αρχή του αγώνα ποιος είναι το αφεντικό. Χτύπησε την Ραντβάνσκα στην απειρία της σε τελικούς και χωρίς να κάνει μεγάλι ράλι έφτασε εύκολα στο 6-1 και το 1-0 στα σετ.Ισοφάρισε η ΡαντβάνσκαΗ Πολωνή τενίστρια άρχισε να δυσκολεύει την Αμερικανίδα.

Εκμεταλλεύτηκε δε, και το γεγονός ότι μετά τη διακοπή λόγω βροχής, η Γουίλιαμς δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική. Η αυτοπεποίθηση της ανέβηκε και απο τα 28 αβίαστα λάθη της Γουίλιαμς κάτι που γύρισε υπερ της το 4-2 σε 7-5.2-1 και τίτλος για τη ΣερέναΗ Ραντβάνσκα έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Προηγήθηκε με 2-1 αλλά η Γουίλιαμς απάντησε με 4 άσους (15 συνολικά)

Το 4ο γκέιμ κράτησε 49 δεύτερα!!!Η Αμερικανίδα πήρε κάποιους κρίσιμους γουίνερ και τελικά το τρόπαιο κατέληξε στην αγκαλιά της. 2-1 σετ 6-2 το τελευταίο γκειμ.

Η 30χρονη αθλήτρια έπεσε στην αγκαλία του πατέρα της και της αδερφή της, ενώ πήρε και το ζεστό χειροκρότημα της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook