Η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε το Γουίμπλεντον για 5η φορά στην καριέρα της και παράλληλα ανέβηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Πολύ καλή η Ραντβάνσκα αν και για πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ. Η Γουίλιαμς είναι η 7η διαφορετική αθλήτρια που κατακτάει το Γουίμπλεντον σε ισάριθμα χρόνια.

 Η εξέλιξη του αγώνα:

Χωρίς να ιδρώσει το 1-0 η Γουίλιαμς.

Η Αμερικανίδα τενίστρια έδειξε από την αρχή του αγώνα ποιος είναι το αφεντικό. Χτύπησε την Ραντβάνσκα στην απειρία της σε τελικούς και χωρίς να κάνει μεγάλι ράλι έφτασε εύκολα στο 6-1 και το 1-0 στα σετ.Ισοφάρισε η ΡαντβάνσκαΗ Πολωνή τενίστρια άρχισε να δυσκολεύει την Αμερικανίδα.

Εκμεταλλεύτηκε δε, και το γεγονός ότι μετά τη διακοπή λόγω βροχής, η Γουίλιαμς δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική. Η αυτοπεποίθηση της ανέβηκε και απο τα 28 αβίαστα λάθη της Γουίλιαμς κάτι που γύρισε υπερ της το 4-2 σε 7-5.2-1 και τίτλος για τη ΣερέναΗ Ραντβάνσκα έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Προηγήθηκε με 2-1 αλλά η Γουίλιαμς απάντησε με 4 άσους (15 συνολικά)

Το 4ο γκέιμ κράτησε 49 δεύτερα!!!Η Αμερικανίδα πήρε κάποιους κρίσιμους γουίνερ και τελικά το τρόπαιο κατέληξε στην αγκαλιά της. 2-1 σετ 6-2 το τελευταίο γκειμ.

Η 30χρονη αθλήτρια έπεσε στην αγκαλία του πατέρα της και της αδερφή της, ενώ πήρε και το ζεστό χειροκρότημα της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.