Την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων και την αναβάθμισή της σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε ένα ιδιαίτερα «σκληρό» ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από όλους τους συμβούλους κατά την αποψινή συνεδρίαση του συμβουλίου.
Αναλυτικότερα, το ψήφισμα το οποίο εισηγήθηκε ο δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης ως επικεφαλής της παράταξης «Χανιά ο δήμος μας αλλάζει» και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το σύνολο του Δημοτικού Συμβούλιου Χανίων, έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:
1. εκφράζει την έντονη αγανάκτηση του για την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, πρόβλημα το οποίο επιδεινώθηκε πολλαπλώς μετά και τις πρόσφατες παραιτήσεις δύο νεογνολόγων.
2. αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά της Μονάδας Ενδιάμεσης Νοσηλείας και του προσωπικού αυτής στη μείωση του ποσοστού των μεταφερόμενων νεογνών και στη βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς τους τα τελευταία χρόνια. 
3. καλεί την Πολιτεία και ειδικότερα το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες για να επαναλειτουργήσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια η ΜΕΝΝ. 
Για το σκοπό αυτό ζητά την άμεση στελέχωση της με το αναγκαίο μόνιμο, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (νεογνολόγους) προκειμένου η μονάδα να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, της υγείας των νεογνών και των οικογενειών τους και να βελτιωθεί – έτι περαιτέρω – η περιγεννητική νοσηρότητα. 
Στο μεσοδιάστημα και μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για την πρόσληψή και τοποθέτησή του εν λόγω προσωπικού, ζητούμε τα υφιστάμενα κενά να καλυφθούν με αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού ή με επικουρικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει άμεσα η Μονάδα.
4. απαιτεί την αναβάθμιση της Μονάδας Ενδιάμεσης Νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ώστε να καλύπτεται όλη η Δυτική Κρήτη και να εκλείψουν επιτέλους τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται λόγω των συχνών μετακινήσεων, επειγόντων περιστατικών νεογνών, σε μονάδες εκτός Νομού Χανίων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook