Η Γαλλία θέλει την παράταση «για ένα διάστημα» της θητείας του Λουξεμβούργιου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup, ώστε να προετοιμάσει μια «διαρκή λύση», δήλωσε την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Αιξ εν Προβάνς της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Πάντως, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο θα επέτρεπε να μοιραστεί στα δύο η επόμενη θητεία του προέδρου του Eurogroup και να ασκήσει το πρώτο μισό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το δεύτερο ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Δεν γνωρίζω από πού προήλθε αυτός ο θόρυβος, όμως δεν είναι ένα θέμα της επικαιρότητας» διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός.

«Αύριο θα έχουμε μια σύνοδο του Eurogroup, πρέπει να αποφασίσουμε ένα \’πακέτο\’ διορισμών, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του διαδόχου του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού» υπενθύμισε.

«Η θέση της Γαλλίας είναι ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να συνεχίσει τη θητεία του για ένα διάστημα, για να προετοιμάσει μια ίσως πιο διαρκή λύση και για να συνεχίσει το έργο του» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook