Η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε, σήμερα, «έτοιμη» να βοηθήσει τον λαό και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μετά από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε νωρίτερα σήμερα τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, επικαλούμενη «την τεράστια εμπειρία» που έχει στον τομέα των φυσικών καταστροφών. Το σχετικό ανακοινωθέν υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.

Στην Ιαπωνία, εκατοντάδες σεισμοί καταγράφονται ετησίως, όμως μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν είχε καταγραφεί εδώ και 140 έτη…

«Μπορεί η Παγκόσμια Τράπεζα να κινητοποιεί και να στέλνει ειδήμονες των θεμάτων, ξέρει να διαχειρίζεται τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, γνωρίζει πώς να οδηγήσει την Ιαπωνία στην επούλωση των ζημιών και γενικά στην ανασυγκρότηση» υπογραμμίστηκε στο ανακοινωθέν. «Μας απασχολεί, επίσης, η οικονομική επίπτωση στα άλλα κράτη της ίδιας γεωγραφικής περιοχής» μετά από τον σεισμό «που ο απολογισμός του σε ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές ακόμα διαμορφώνεται», προστίθεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Τη δεκαετία του \’60 η Ιαπωνία, που κατά τη λήξη του Β\’ Παγκόσμιου πολέμου η οικονομία της είχε υποστεί πάρα πολύ μεγάλες ζημιές, απεξαρτήθηκε εντελώς από τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook