Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε την Κυριακή ότι οι απόψεις του ιδίου και του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, με τον οποίο είχε συνομιλίες στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ της Εξ αν Προβάνς, «συγκλίνουν πολύ», ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε υποβάθμιση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις.

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Μόντι, ο Γάλλος υπουργός τόνισε: «Οι θέσεις μας συγκλίνουν πολύ, έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης που τείνουν προς την ίδια κατεύθυνση».

Ο Γάλλος υπουργός αρνήθηκε εξάλλου ότι έχει σημειωθεί οποιαδήποτε υποβάθμιση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις, αναφερόμενος στη συνάντηση την Κυριακή στη Ρενς της ανατολικής Γαλλίας του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με την ευκαιρία της 50ής επετείου της γαλλο-γερμανικής συμφιλίωσης που σφραγίστηκε στον Καθεδρικό Ναό της πόλης αυτής στις 8 Ιουλίου του 1962 από το στρατηγό Σαρλ ντε Γκολ και τον καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ.

«Η γαλλο-γερμανική φιλία παραμένει θεμελιώδης. Είναι ανόητο να υπονοείται οποιαδήποτε υποβάθμιση των γαλλο-γερμανικών σχέσεων. Με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία και το ίδιο συμβαίνει ανάμεσα στον Ολάντ και την Μέρκελ» διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος εκτιμά ότι η σχέση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα γαλλο-γερμανική συνθήκη τον επόμενο χρόνο, 50 χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης του Ελιζέ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook