Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους «σφίγγουν τη θηλειά» γύρω από τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, υποστήριξε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων παραμένει μια ανοιχτή επιλογή προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Τρίπολη.

Ο Ομπάμα, που κατηγορείται από ορισμένους ότι αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση στην εξέγερση της Λιβύης, είπε ότι οι διεθνείς κυρώσεις, όπως το εμπάργκο στην πώληση όπλων και άλλα μέτρα, έχουν συνέπειες και ότι όλες οι άλλες επιλογές που έχει η διεθνής κοινότητα στη διάθεσή της παραμένουν στο τραπέζι.

«Σφίγγουμε σταδιακά τη θηλειά γύρω από τον Καντάφι. Απομονώνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς, τόσο μέσω των κυρώσεων όσο και μέσω του εμπάργκο στην πώληση όπλων», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας την ανησυχία του για την ικανότητα του Καντάφι να διατηρείται στην εξουσία παρά την εξέγερση.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε ωστόσο ότι ο κόσμος έχει καθήκον να αποτρέψει να επαναληφθούν στη Λιβύη όσα συνέβησαν στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990 αλλά και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν σφαγές αμάχων όπως αυτές στη Ρουάντα.


ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook