Η διαπραγμάτευση για την βελτίωση του οικονομικού προγράμματος δεν είναι μία διαδικασία τεχνητής σύγκρουσης όπου κάποιος θα χάσει και κάποιος θα κερδίσει αλλά διαρκής και αποσκοπεί στην συνεχή διόρθωση και βελτίωση των προϋποθέσεων, της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής.

Για να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας, συνέχισε, οφείλουμε, μέσα από τις πράξεις μας, να στείλουμε μια σειρά από καθαρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Πρώτον, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι πρέπει να κάνουμε εμείς διαλύοντας τη διάχυτη εντύπωση στο εξωτερικό ότι συζητάμε μόνο για όλα αυτά που δεν θέλουμε να κάνουμε.

Δεύτερον, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε άμεσα μία πρώτη δέσμη αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία δείχνοντας έμπρακτα την δέσμευσή μας να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Τρίτον, έχουμε καταρτίσει ένα εθνικό σχέδιο δίκαιης ανασυγκρότησης που συμπληρώνει, βελτιώνει και αναθεωρεί το πρόγραμμα προσαρμογής.

Τέταρτον, λειτουργούμε στο πλαίσιο μιας μεσομακροπρόθεσμης λογικής και όχι με βάση τον μυωπικό, και εν πολλοίς, καταστροφικό ορίζοντα της επόμενης δόσης. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνει κατανοητό και από την τρόικα.

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το απόθεμα δυσπιστίας της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα είναι τεράστιο.

Μεταξύ των δράσεων που πρέπει να γίνουν ανέφερε την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και παραοικονομίας καθώς και τον περιορισμό της δημόσιας σπατάλης.

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι είναι ώρα εθνικής ομοψυχίας και συνεργασίας, ατομικών και συλλογικών υπερβάσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook