Αλλαγή του φορολογικού συστήματος με κατάργηση φόρων και θέσπιση αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα και 40.000 ευρώ για μία 4μελή οικογένεια, ζήτησε στη δευτερολογία της η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι όσο και να αυξηθούν οι δόσεις καταβολής των φόρων, οι πολίτες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν καθώς τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν.

«Φοροφυγάδες θα είμαστε κι εμείς που τυπικά δεν είμαστε φτωχοί. Όταν στις 20 του μήνα τελειώνουν τα λεφτά του μήνα και δώδεκα δόσεις να βάλετε δεν θα μπορεί ο κόσμος να τα πληρώσει. Θα γίνουμε οι περισσότεροι φοροφυγάδες, δεν γίνεται να πληρωθούν. Θα είμαστε οι περισσότεροι φοροφυγάδες για εσάς, δικαιολογημένα φοροφυγάδες για εμάς. Δεν γίνεται να εισπράξετε αυτά που θέλετε.Φοροφυγάδες θα είμαστε όχι από ιδεολογία, από αδυναμία» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Παράλληλα ζήτησε μείωση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη και τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης, κατάργηση των φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές και επιβολή αυξημένης φορολογίας σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Στο σημείο αυτό η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει ποιους εννοεί όταν λέει ότι «θα φορολογηθούν οι πλούσιοι». «Τι θα πει πλούσιος;» διερωτήθηκε.

Επίσης, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα απάντηση για το τι θα γίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ και εάν υπάρχει κίνδυνος στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και των συντάξεων.

Τέλος, για το θέμα του ΟΣΕ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει γιατί ενώ τα τελευταία 20 χρόνια λαμβάνονται μέτρα εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού «τώρα ανακαλύψατε ότι πρέπει να τον πουλήσετε».

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook