Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του, λέγοντας ότι εγκατέλειψε τα περί καταγγελίας του Μνημονίου και υιοθέτησε τα περί αντικατάστασής του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει, αν όχι στην κυβέρνηση, τουλάχιστον στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ώστε να συνεισφέρει, «ακόμα και με τις απειλές του», όπως τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί όλα όσα έγιναν με μάχες και προσπάθεια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή επενδύσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

«Ναι, αλλά πώς θα γίνουν όλα αυτά; Χωρίς καμία στρατηγική μείωσης των ελλειμμάτων; Χωρίς καμία αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα της χώρας μας είναι εσωτερικό πρωτίστως και λιγότερο οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. Το εσωτερικό μέτωπο έχει αποβεί πιο δύσκολο τυφλό και αδιέξοδο από ότι το εξωτερικό» τόνισε, συνοψίζοντας το «δραματικό συμπέρασμα της τριήμερης διαδικασίας».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ασφάλεια και προοπτική όχι μόνο για να βγει από τη δική της κρίση, αλλά για να θωρακιστεί με τις επόμενες φάσεις της πανευρωπαϊκής κρίσης γιατί δεν τελειώνει στην Ευρώπη και τη δυτική οικονομία αν ξεπεραστεί το εθνικό τοπικό πρόβλημα δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Πρέπει να είμαστε όλοι θωρακισμένοι και προετοιμασμένοι για την ανεξέλεγκτη δυναμική της ευρωπαϊκής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά και έστειλε το μήνυμα: «Δεν έχουμε χρόνο. Οι εξελίξεις τρέχουν και έχουμε χάσει πολύ εθνικό χρόνο».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχει για κανέναν να επιβεβαιωθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες του, αλλά να ενωθεί η χώρα να κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να βγει από την περιδίνηση.

«Μπορούμε να το πετύχουμε. Ας μη χαραμίσουμε αυτή την ευκαιρία και αυτή την προοπτική σε μια στείρα παλαιοκομματική μικροκομματική αντιπαράθεση» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook