Έκκληση για ενότητα στα άλλα πολιτικά κόμματα, την ίδια ώρα που η χώρα περιμένει τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των ιστορικών εκλογών του Σαββάτου, απηύθυνε ο επικεφαλής της Συμμαχίας των Εθνικών Δυνάμεων στη Λιβύη, Μαχμούντ Τζιμπρίλ.

«Απευθύνουμε ειλικρινή έκκληση για εθνικό διάλογο, ώστε να ενωθούμε κάτω από μια ίδια σημαία για να καταλήξουμε σε συμβιβασμό και συμφιλίωση με στόχο την αναθεώρηση του συντάγματος και τον σχηματισμό κυβέρνησης», τόνισε ο Τζιμπρίλ.

«Κανείς δεν κέρδισε ή έχασε από τις εκλογές (του Σαββάτου). Η Λιβύη είναι ο μόνος πραγματικός νικητής», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Φαϊσάλ αλ-Κρέκσι είχε ανακοινώσει πως ο συνασπισμός τους προηγείται στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες της Λιβύης.

Οκτώ μήνες μετά το τέλος των ένοπλων συγκρούσεων στη Λιβύη και τον θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι, περίπου 2,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για να επιλέξουν τα 200 μέλη του «Εθνικού Γενικού Κογκρέσου» που θα αναλάβει την εκλογή νέας κυβέρνησης.

Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές έφτασε το 62% σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή. Ικανοποίηση για τις ιστορικές εκλογές στη Λιβύη εξέφρασε ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, κάνοντας λόγο για ένα πνεύμα «δικαιοσύνης και συμφιλίωσης».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook