Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα & όραμα» κ. Γεώργιος Μακράκης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδου:

Με πρόσφατη τροπολογία το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων (Κ.Υ.Τ.) «υποβιβάσθηκε» στη Β΄ Ζώνη Εφημεριών από την Γ΄ Ζώνη στην οποία βρισκόταν. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καθένας από τους 9 γιατρούς που υπηρετούν σε αυτό οφείλει να κάνει 5 ενεργείς εφημερίες το μήνα. Με απλά μαθηματικά και υπολογίζοντας 2 γιατρούς ανά εφημερία οι μέρες του μήνα που θα έχει εφημερία το Κ.Υ.Τ. θα είναι 22,5. Συνυπολογίζοντας ότι κάποιοι από τους ιατρούς πραγματοποιούν τις εφημερίες τους στο Γ.Ν. Αγ. Νικολάου οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το Κ.Υ.Τ. δεν δύναται να εφημερεύει όλο το μήνα.

Συνεπώς, αναλογιζόμενοι ότι το Οροπέδιο βρίσκεται σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή, θεωρούμε χρέος μας να δηλώσουμε απερίφραστα την πεποίθησή μας ότι τίθεται εν κινδύνω η υγεία όλων των Οροπεδιωτών, καθώς και όσων το επισκέπτονται ή διαμένουν σε αυτό.

Περαιτέρω, διαμαρτυρόμαστε διότι κατά την ψήφιση της τροπολογίας δεν λήφθηκε υπόψη το ΠΔ 131/87, στο οποίο το Οροπέδιο μαζί με τη Σητεία είχαν χαρακτηριστεί ως οι μόνες άγονες και προβληματικές σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης περιοχές της Κρήτης. Αυτή τη φορά η Βουλή των Ελλήνων, φαίνεται ότι επέλεξε να διαχωρίσει τις δύο περιοχές, καθώς άφησε τη Σητεία χωρίς υποβιβασμό βαθμού, ενώ το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου, με τη δικαιολογία ότι υπάγεται στο ΝΓΝΑΝ το υποβάθμισε και κατ\’ ουσία το αποδυνάμωσε. Οι νέες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με την προφανή αδιαφορία από πλευράς δημοτικής αρχής και πολιτείας ανοίγουν το δρόμο στο να υποβιβασθεί το Κ.Υ.Τ. κατ\’ ουσίαν σε ένα αγροτικό ιατρείο ή σε ότι άλλο «οραματίζονται» για αυτό οι ιθύνοντες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο Κέντρο Υγείας υπηρετεί μόνο μια Νοσηλεύτρια-ηρωίδα, ενώ άλλη μια νοσηλεύτρια, της οποίας η θέση προκηρύχθηκε μέσω ΑΣΕΠ για το Κ.Υ.Τ. υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου!!!

Η Δημοτική παράταξη «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα & όραμα» εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του Κ.Υ.Τ., διατυπώνει ερωτήματα για τη μη δημοσιοποίηση του θέματος από τη Δημοτική Αρχή, τη μη ανάδειξή του και την έλλειψη καθορισμού ενός διεκδικητικού πλαισίου για αυτό το σημαντικότατο πρόβλημα και καλεί όλους τους αρμοδίους να τοποθετηθούν επί του θέματος και να διεκδικήσουν άμεσα την επαναφορά του Κ.Υ.Τ. στο Γ\’ βαθμό εφημεριών, αλλά και την άμεση στελέχωσή του με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook