Εγκαινιάζοντας, ουσιαστικά, την νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ και Γ\’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπ.Δημόσιας Τάξης για το θέμα της απουσίας του πυροσβεστικού ελικοπτέρου απο τα Χανιά και την Δυτική Κρήτη γενικότερα.

Αναλυτικότερα στην ερώτησή του υπο τον τίτλο «Ανάγκη εναέριας πυροπροστασίας στην Δυτική Κρήτη », ο κ.Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής :

\”Η Δυτική Κρήτη είναι μια από τις πλέον πυρόπληκτες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Η γεωμορφολογία των περιφερειακών ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνου και η περιορισμένη προσβασιμότητα σε αρκετά σημεία, καθιστά αναγκαία την πυρόσβεση με εναέρια μέσα και δη με ελικόπτερα.

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου και μέχρι το τέλος της, παρέμενε στο αεροδρόμιο Χανίων ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου (Μ-26). Εκτός από τις σωτήριες επεμβάσεις που πραγματοποιούντο, δημιουργείτο και ένα σαφές αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, αφού κατά κανόνα οι πυρκαγιές αντιμετωπίζονταν πριν αυτές λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κατά την εφετινή όμως αντιπυρική περίοδο, παρ΄ ότι έχει διανυθεί σχεδόν η μισή και έχουν ήδη εκδηλωθεί επικίνδυνες πυρκαγιές, ελικόπτερο δεν έχει έλθει στα Χανιά, ούτε και υπάρχει πληροφόρηση για το εάν θα συμβεί αυτό.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εάν στις προθέσεις της Ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

α) να διαθέσει εναέρια πυροπροστασία στη Δυτική Κρήτη και

β) σε καταφατική περίπτωση με ποίου τύπου μέσο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook