Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά τα εγκαίνια της πρωτοποριακής και καινοτόμου μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.

Τα τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη ,του Αντιπεριφεριάρχη κ. Ε. Κουκιαδάκη ,του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ,Αντιδημάρχων ,του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ, Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων , εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων ,του αγροτικού κόσμου και κατοίκων από το Προφήτη Ηλία τις Βασιλιές και άλλες περιοχές.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σπουδαίο αυτό έργο στην πρωτοποριακή τεχνολογία διαχείρισης των υγρών αποβλήτων αλλά και στην χρησιμότητά του για τις καλλιέργειες

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχ/σης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) με τις εξής, απολύτως συγκεκριμένες ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ :

 Εκπόνηση όλων των οριστικών μελετών (ηλεκτρομηχανολογικής, προδιαγραφών, αυτοματισμών , συστημάτων τηλεμετρίας , συστημάτων τριτοβάθμιας επεξεργασίας και απολύμανσης) της τριτοβάθμιας επεξεργασίας)

 Οργάνωση, συντονισμός και επίβλεψη όλων των κατασκευαστικών εργασιών

 Οικονομική διαχείριση όλου του προγράμματος

 Δράσεις ενημέρωσης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους

Εταίροι :

Περιφέρεια Κρήτης (Διεύθυνση Υδάτων)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook