O διακεκριμένος νομικός, Κρις Κουράκης, διορίστηκε προ ημερών αρχιδικαστής στο ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αυστραλίας. Ο κ. Κουράκης είναι ο πρώτος ομογενής ο οποίος διορίζεται αρχιδικαστής στο κορυφαίο Ανώτατο Δικαστήριο της νότιας Πολιτείας, ένατος κατά σειρά αρχιδικαστής της πολιτείας και αντικατέστησε το συνάδελφό του John Doyle, ο οποίος θήτευσε στην προεδρία επί 17 συναπτά έτη.

Ο πρωθυπουργός της Ν. Αυστραλίας, Jay Weatherill, εξήρε τις γνώσεις και τις ικανότητες του ομογενούς δικαστικού, που τον καθιέρωσαν μεταξύ των κορυφαίων της χώρας. «Ο αρχιδικαστής Κουράκης έχει τις ηγετικές και διοικητικές ικανότητες να είναι επικεφαλής του Δικαστηρίου» είπε ο κ. Weatherill

Σε συνέντευξή του στην Παναγιώτα Πάπα (στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου») ο κ. Κουράκης είπε ότι «ο διορισμός μου σ’ αυτή τη θέση είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς καθώς και της παρουσίας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη ώρα».

Δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική του ταυτότητα και πιστεύει, ότι οφείλει στην ελληνική ανατροφή του την επιτυχία του στον απαιτητικό κλάδο της νομικής.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά : «το γεγονός ότι κατάγομαι από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο έχει παίξει επίσης σημαντικό ρόλο για το λόγο ότι σε βοηθά να διευρύνεις το οπτικό σου πεδίο και να καταλάβεις πληρέστερα τον άνθρωπο. Γίνεσαι ένα είδος κοινωνιολόγου, θα έλεγα, πράγμα που με τη σειρά του σε βοηθά να γίνεις καλός δικηγόρος, αλλά και καλός δικαστής».

Με την ευκαιρία, να πούμε ότι άλλος ένας ομογενής από τη Νότια Αυστραλία, ο Νικ Αλεξανδρίδης έλαβε τη θέση του δικαστή στο Ειρηνοδικείο Ν. Αυστραλίας ενώ υπήρξε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού της Ν. Αυστραλίας, Mike Rann.

(greekreporter.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook