Προϋπόθεση για την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αποτελεί η αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Ουσιαστικά, στα όσα είπε ο πρωθυπουργός εμπεριέχεται η προσπάθεια για να επιτύχει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Ο κ. Στουρνάρας είπε τα πράγματα με το ρεαλιστικό μάτι ενός τεχνοκράτη. Οι πολιτικοί, όμως, με πρώτο τον κ. Σαμαρά, ξεκαθάρισαν ότι για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το θεμιτό στόχο θα πρέπει να παράξουμε πρώτα αξιόπιστα αποτελέσματα, τα οποία θα αποκαθιστούν την εικόνα μας στο εξωτερικό και θα μας δίνουν περιθώριο μετά στην κοινωνική διάσταση της προσπάθειας διαπραγμάτευσης, να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις, είπε ότι: «Η κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει το πρώτο στοίχημα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει παράδοση πολιτικής συνεργασίας στην Ελλάδα. Το στήριξαν ο καθένας από την πλευρά του και πιστεύω ότι απέσπασαν την πλειοψηφία, την οποία προβλέπονταν να αποσπάσουν. Αυτό έχει την πολιτική του αξία. Έρχονται κοντύτερα οι πολιτικές δυνάμεις κι αυτό δημιουργεί τις συμπράξεις και τις συναινέσεις εκείνες που απαιτούν οι καιροί για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει».

 

in.gr