Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η απόφαση του τηλεοπτικού σταθμού TF1 να μεταδώσει ηχογραφημένα αποσπάσματα από τις διαπραγματεύσεις των αστυνομικών με τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μερά, στη διάρκεια της πολιορκίας του στο σπίτι του στην Τουλούζη, λίγες ώρες πριν πέσει νεκρός από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή.

Η γαλλική αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει πώς έφτασε στην κατοχή του σταθμού το ηχογραφημένο υλικό, που μεταδόθηκε την Κυριακή.

Ο Μοχάμεντ Μεράχ σκόρπισε τον θάνατο στην Τουλούζη τον περασμένο Μάρτιο, δολοφονώντας τρεις στρατιώτες, καθώς και τρία παιδιά και έναν ραβίνο σε εβραϊκό σχολείο.

Συγγενείς των θυμάτων δήλωσαν «εξοργισμένοι» από την κίνηση του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ ο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών καταδίκασε το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων.

Οι δικηγόροι συγγενών των θυμάτων υποστήριξαν ότι οι εντολείς τους θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να μπλοκάρουν την περαιτέρω δημοσιοποίηση των ηχητικών ντοκουμέντων.

Στα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν, ο Μερά φέρεται να λέει σε έναν από τους διαπραγματευτές της αστυνομίας: «Ξέρω ότι μπορεί να με σκοτώσεις. Και παίρνω αυτό το ρίσκο. Να ξέρεις ότι έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που δεν φοβάται τον θάνατο. Αγαπώ τον θάνατο όσο εσύ αγαπάς τη ζωή…».

Σύμφωνα με το BBC, το TF1 έχει στην κατοχή του ηχογραφημένο υλικό διάρκειας 4,5 ωρών, στο οποίο ο Μερά εμφανίζεται να λέει ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Πάντως ο παραγωγός της εκπομπής που μετέδωσε το υλικό υπερασπίστηκε την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι «λειτουργήσαμε υπεύθυνα».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook