Το ιστορικό \”κυνήγι του ταύρου\” ξεκίνησε το Σάββατο στην πόλη Παμπλόνα της βόρειας Ισπανίας.

Κάθε χρόνο, έξι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους της παλιάς πόλης και όσοι συμμετέχουν στον παραδοσιακό αγώνα τρέχουν δίπλα τους, σε μια απόσταση 825 μέτρων.

Στο φετινό κυνήγι δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο, τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρούς τραυματισμούς, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters. Οι τραυματισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο, ενώ πριν από τρία χρόνια ένας 27χρονος Ισπανός έχασε τη ζωή του όταν τρυπήθηκε στο λαιμό από το κέρατο ενός ταύρου.

Το \”κυνήγι\” που διαρκεί συνολικά οχτώ ημέρες, σημαδεύτηκε από διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις φιλοζωικών οργανώσεων που αντιτίθενται στον παραδοσιακό \”αγώνα\” και στη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία.

Η οικονομική κρίση \”χτύπησε\” και τις ταυρομαχίες

Η οικονομική κρίση που πλήττει και την Ισπανία ανάγκασε τους διοργανωτές του φεστιβάλ της Παμπλόνα να περιορίσουν τον προϋπολογισμό του κατά 8%, κατεβάζοντας τον δηλαδή στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν αναμένεται πάντως να προσελκύσει συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες στην μικρή πόλη που έχει πληθυσμό μόλις 200.000 κατοίκους.

Οι περισσότερες αφίξεις αναμένονται από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών καταφθάνουν στην Παμπλόνα για να συμμετάσχουν αυτοπροσώπως στις κούρσες με τους ταύρους, τις οποίες έκανε γνωστές παγκοσμίως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ με το γνωστό του μυθιστόρημα \”Ο ήλιος ανατέλλει ξανά\”.

Οι τραυματισμοί συνδέονται μάλιστα με το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες βρίσκονται σε κατάσταση μέθης. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη Daily Mail, ο σοβαρότερα τραυματισμένος Liam Tarff από το Brixton, δήλωσε πως \”η τραγική ειρωνεία είναι ότι επέλεξα να παραμείνω νηφάλιος για να αποφύγω τους ταύρους\”. Ο τραυματισμός του ωστόσο θα τον αποθάρρυνε από το να λάβει μέρος ξανά στο αμφιλεγόμενο φεστιβάλ.

Από το 1911, όταν και ξεκίνησαν οι ταυροδρομίες, μέχρι σήμερα, έχουν σκοτωθεί 15 άτομα, ενώ κατά μέσο όρο κάθε χρόνο τραυματίζονται 200 με 300 άτομα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook