Την αισιοδοξία του ότι το Eurogroup θα συμφωνήσει στο πλαίσιο της βοήθειας για τις ισπανικές τράπεζες, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τις Βρυξέλλες.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, οι συζητήσεις προχωρούν καλά.

Ωστόσο τόνισε ότι οι μηχανισμοί στήριξης που έχει στη διάθεσή της η ευρωζώνη, δεν θα μπορούν να παρέχουν χρηματοδότηση απευθείας σε μεμονωμένες τράπεζες, μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών, όπως συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, αυτό θα χρειαστεί χρόνο και η υλοποίησή του είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, το αίτημα της Κύπρου, για βοήθεια, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από αυτό της Ισπανίας, ενώ για την Ελλάδα χαμήλωσε τις προσδοκίες στην αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής.

Στο μεταξύ, ο κ. Σόιμπλε απέστειλε μήνυμα στον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο τον συγχαίρει για την τοποθέτησή του στο υπουργείο και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που έχει μπροστά του.

Δήλωσε ότι θα βρίσκεται στη διάθεσή του και προσδοκά να έχουν εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Επίσης, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι η παρούσα κατάσταση στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη απαιτεί κοινές προσπάθειες για τη διασφάλιση της σταθερότητας και τονίζει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας, η οποία ήδη έκανε ένα σημαντικό βήμα με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook