Σε στόχο βανδάλων έχει μετατραπεί το Ωδείο Ρεθύμνου, που δεν δίστασαν να καταστρέψουν μέχρι και τα κλιματιστικά μηχανήματα του χώρου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Ρεθεμνιώτικα Νέα, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο εξωτερικός χώρος του Ωδείου προκαλεί θλίψη. Στους τοίχους έχουν σχεδιαστεί γκράφιτι με ειδικά σπρέι, τα κλιματιστικά μηχανήματα έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, σκουπίδια και διάφορα αντικείμενα βρίσκονται παρατημένα δεξιά και αριστερά.

Το αποκορύφωμα που προκάλεσε και την έκρηξη της υπευθύνου κ. Λιουδάκη, ήταν η αναιτιολόγητη καταστροφή των κλιματιστικών, προκάλεσαν άγνωστοι την Τετάρτη.

«Ήρθαμε το πρωί και δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά. Είχε πολύ κρύο και αμέσως καλέσαμε τον τεχνικό για να έρθει να δει τι συμβαίνει. Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι είχαν σπάσει τα προστατευτικά και είχαν βάλει πέτρες στους ανεμιστήρες. Μόλις διορθώθηκε η βλάβη, ο τεχνικός τοποθέτησε προσωρινά ένα δίχτυ για να μην τραυματιστεί κανείς».

Η ασέβεια δε απέναντι στο μνημείο προκαλεί εντύπωση ενώ αποτελεί και δυσφήμιση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στους τουρίστες τη:

«Κανένας δεν σέβεται τίποτα. Σπάνε τα τζάμια, γράφουν στους τοίχους, σκαρφαλώνουν πάνω στα κλιματιστικά, σκουπίδια υπάρχουν δεξιά και αριστερά. Είναι αυτή εικόνα μνημείου για να την αντικρίζουν οι τουρίστες; Έχουμε απευθυνθεί πολλές φορές στο Δήμο, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Υπάρχει ένας πίνακας υψηλής τάσεως της ΔΕΗ, προς την πλευρά που βρίσκεται η πλατεία Μικρασιατών και κανένας δεν ενδιαφέρεται να τον κλειδώσει. Αν συμβεί κάτι τι θα πούμε μετά;», τονίζει κλείνοντας η κ. Λιουδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook