Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 7 Ιουλίου συνάντηση του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Νίκου Γιαλιτάκη, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολο Κλινάκη, το Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ.Γιώργο Μανουσάκη και τη Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κα.Κυριακή Τσικαλάκη.

Στη σύσκεψη αυτή, έγινε καταρχήν ένας απολογισμός για την σχολική χρονιά που πέρασε, σε σχέση με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη σημαντική συμβολή του Δήμου Ηρακλείου στην εύρυθμη λειτουργίας τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, όπως οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, διαδικασίες μισθώσεων ακινήτων για τη στέγαση των εκπαιδευτικών αναγκών κ.α.

Βασικό θέμα επίσης της σύσκεψης αποτέλεσε ένα μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός του Δήμου Ηρακλείου με τις διοικήσεις της εκπαίδευσης, σε θέματα που αφορούν τους Κοινωφελείς Χώρους που έχουν χαρακτηριστεί από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως χώροι Σχολικών Μονάδων και η σταδιακή απαλλοτρίωση τους για την ανέγερση νέων Σχολικών Κτιρίων.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαλιτάκης, ενημέρωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την εξέλιξη των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως τα 6ο & 44ο Δημοτικά Σχολεία που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, το 23ο Νηπιαγωγείο που πρόκειται να δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και άλλα έργα που προετοιμάζονται και βρίσκονται στην φάση της έγκρισης κτιριολογικού προγράμματος και σύνταξης μελετών όπως η ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου και η ενίσχυση και επέκταση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Επίσης υπήρξε ενημέρωση σε σχέση με την υποβολή προτάσεων από το Δήμο Ηρακλείου προς το ΥΠΕΚΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση διαφόρων σχολικών μονάδων.

Τέλος ο κ. Γιαλιτάκης, ανακοίνωσε στους Προϊσταμένους της Εκπαίδευσης ότι ο Δήμος Ηρακλείου με τις υπηρεσίες του, ετοίμασε ήδη τη Μελέτη για την Μεταφορά των Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-13, η οποία Διακήρυξη του Διαγωνισμού θα δημοσιευθεί από αύριο κιόλας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα έγινε σε πολύ καλό κλίμα επιβεβαιώνοντας την ήδη άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει ως Δημοτική Αρχή με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Ως Δήμος Ηρακλείου τα ζητήματα των σχολικών υποδομών αλλά και η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των μαθητών και εργαζομένων σ’ αυτές, παραμένει σε υψηλή προτεραιότητα και καταβάλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, ώστε να αναβαθμιστούν περαιτέρω οι συνθήκες μέσα στις οποίες ανεπηρέαστα θα συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους αποστολή ».

Απ’ τη μεριά του ο Περιφερειακό Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης σημείωσε ότι :

« Θα ήθελα εκ μέρους των φορέων της εκπαίδευσης να ευχαριστήσω την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για την μέχρι τώρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει στα δύσκολα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις υποδομές και τη γενικότερη λειτουργία τους. Η σημερινή συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική αφού πέρα απ’ τις καταγραφές των άμεσων αναγκών που υπάρχουν, έγινε και ένας προγραμματισμός τόσο για τις κτιριακές αλλά και διοικητικές παρεμβάσεις που χρειάζονται ενόψει της νέας σχολικής χρόνιας, όσο και σ’ ένα μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τη σχολική στέγη συνολικά στο Δήμο Ηρακλείου ».