Με την προειδοποίηση ότι θα μπλοκάρει τα μέτρα που έχουν στόχο την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της ΕΕ ώστε να βγει η ευρωζώνη από την κρίση, στην περίπτωση που η ΕΕ αρνείται να επιτρέψει την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων μεταξύ Βρετανίας και Βρυξελλών θα υποδεχτεί τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον στην πρώτη τους συνάντηση που θα γίνει στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα, Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει προειδοποιήσει ότι το Λονδίνο δεν θα συμμετάσχει στα μέτρα αυτά και εκτιμά ότι η χώρα του βαρύνεται από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.

Με άρθρο του ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε τονίσει: «Δεν υπάρχει πολύ λίγη Ευρώπη, αντιθέτως, υπάρχει πάρα πολλή. Πολλές δαπάνες, πολλή γραφειοκρατία, μεγάλη ανάμιξη σε θέματα που αφορούν τα κράτη, την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες».

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να εξηγήσει λεπτομερέστερα την προειδοποίηση  που έκανε τον περασμένο μήνα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ότι η Βρετανία θα ζητήσει «εγγυήσεις» για να προστατεύσει τη θέση της, όταν οι ηγέτες της Ευρωζώνης εκπονήσουν νέες ρυθμίσεις για να βγει από την κρίση η Ευρωζώνη.

Ο Κάμερον θα καταστήσει ακόμη σαφές ότι η Βρετανία θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της Βρετανίας στην ΕΕ, ενδεχομένως απαιτώντας τον επαναπατρισμό της κοινωνικής και εργασιακής νομοθεσίας.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, δήλωσε: «Η ημερήσια διάταξη θα επικεντρωθεί στην σειρά των διμερών θεμάτων. Θα καλύψει την οικονομία, την κατάσταση στην ευρωζώνη, θέματα εξωτερικής πολιτικής και την άμυνα».

Ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθυνθεί στη γαλλική κοινότητα στη Βρετανία και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Παράλληλα, γεύμα εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις 15:15 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 16:15.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα γίνει, επίσης, δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β\’ στον πύργο του Ουίνδσορ. Θα επιτραπεί σε ένα Γάλλο και ένα Βρετανό φωτογράφο να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες πριν τη συνάντηση, διευκρίνισε η γραμματεία της βασίλισσας.

«Η βασίλισσα είναι πολύ ευτυχής που θα μπορέσει να δεχτεί το Γάλλο νέο Πρόεδρο στο Ουίνδσορ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της, διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση δεν θα λάβει χώρα σε κάποια αίθουσα υποδοχής, δεδομένου ότι αυτή είναι μια ιδιωτική συνάντηση μεταξύ δύο αρχηγών κράτους.

Η συνάντηση αναμένεται να γίνει στις 18:00 ώρα Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη Βρετανία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook