«Γυάλισαν»  στα μάτια μιας σπείρας Ελλήνων  και Ρουμάνων τα μεγάλης αξίας λαθραία τσιγάρα που είχαν κατασχεθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο υπό σημαία Βολιβίας πλοίο «ΤΟΜΚΟ» που φυλάσσονται σε καπναποθήκες της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας και είπαν να τα κάνουν… δικά τους!

Οι τρεις Έλληνες και οι δυο Ρουμάνοι έφτασαν στην αποθήκη όπου είχαν παραδοθεί για φύλαξη τα λαθραία, με ένα φορτηγό στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σκοπός τους ήταν να φορτώσουν όλο το φορτίο, που αποτελείται από 4.171 κιβώτια με τσιγάρα αξίας 4,2 εκατομμυρίων ευρώ! Όμως, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου που περιπολούσαν στην περιοχή. Οι δύο από τους Έλληνες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μέσα στην αποθήκη, ενώ ένας ακόμη Έλληνας 45 χρόνων και δυο Ρουμάνοι κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται. Οι δράστες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Το λαθρεμπορικό πλοίο είχε εντοπιστεί στην θαλάσσια περιοχή της νησίδας Σταυρονήσι, κοντά στην Ύδρα και οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι του Ναυπλίου. Το πλήρωμα που αποτελείτο από 6 Ουκρανούς ναυτικούς συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τον καπετάνιο, το παράνομο φορτίο είχε φορτωθεί στο πλοίο από λιμάνι της Τουρκίας και είχε προορισμό την Αλβανία. Η παραμονή του «ΤΟΜΚΟ» επί μακρό χρονικό διάστημα στο Ναύπλιο, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων της πόλης που ζητούσαν επίμονα την απομάκρυνσή του.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook