Τον επαναπατρισμό των καταθέσεων με ικανοποιητικό ρυθμό στη χώρα μας μετά το πέρας των εκλογών επιβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, γεγονός που, όπως είπε, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της ευρωζώνης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Προβόπουλος απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για τολμηρά βήματα προς την κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων.

«Οι τράπεζες πέρασαν δύσκολη περίοδο. Έχασαν καταθέσεις αλλά μετά τις εκλογές είχαμε επανεισροή των καταθέσεων με ικανοποιητικό ρυθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Προβόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώπιον δημοσιογράφων.

Κάνοντας μια εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε πως πρέπει «να ξαναπιάσουμε από την αρχή το νήμα» και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

«Συνάντησα χθες τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά και διαπίστωσα την αποφασιστικότητά του για δράση στους τομείς αυτούς», σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ. Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία ότι τους επόμενους μήνες και όσο εντείνεται η κυβερνητική δράση, η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη στη χώρα μας.