Στις 15:45 το μεσημέρι της Παρασκευής, διεκόπη στο Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, η δίκη για την δολοφονία του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.  

Αρχικά, οι τρεις κατηγορούμενοι, εμφανίστηκαν χωρίς συνηγόρους υπεράσπισης, γεγονός που ανάγκασε την έδρα, να διορίσει αυτεπάγγελτα δικηγόρους, δίνοντάς τους, προθεσμία δύο ωρών, προκειμένου να προετοιμαστούν για την διεξαγωγή της δίκης.

Οι κατηγορούμενοι, δικάζονται για πέντε κακουργήματα, τα οποία είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προς διάπραξη των κακουργημάτων της αρπαγής με σκοπό την είσπραξη λύτρων και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η αρπαγή με σκοπό την είσπραξη λύτρων κατά συναυτουργία, η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, η διακεκριμένη περίπτωση φθοράς με φωτιά πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από δύο, καθώς και η περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία.

Στο μεταξύ, η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του θύματος, ολοκληρώθηκε στη 13:30 το μεσημέρι.

Παράλληλα, κατέθεσαν η συζυγός του Μαρία και τα τρία τους παιδιά, Κατερίνα, Κυριάκος και Κώστας, ο γαμπρός του, ενώ σύμφωνα με την μαρτυρία του αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, Γιάννη Δρίτσα, \”όλα τα τηλεφωνήματα, είχαν γίνει από τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων Σταυρουλάκη και Αμέρ.\”

Καθ\’ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, μέσα και έξω απο την αίθουσα ήταν δρακόντεια, ενώ δεν έλλειψαν η συγκίνηση αλλά και η ένταση, όταν οι συγγενείς του αδικοχαμένου αντίκρισαν τους κατηγορούμενους. 

Η πολύκροτη δίκη, θα συνεχιστεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στις 10:30 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πρίν από ένα χρόνο, η απαγωγή και η δολοφονία του Κυπριωτάκη, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook