Ένα ακόμα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για το Μαλεβίζι, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Κρουσώνα, στο διαγωνισμό για την κατασκευή της οποίας αναδείχτηκε σήμερα ανάδοχος η εταιρεία ΟΙΚΙΣΤΗΣ Α.Ε.

Το έργο της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων με εξωτερικό δίκτυο, προϋπολογισμού 2,257 εκ. ευρώ, προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα, ο χρόνος υλοποίησής του είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η μονάδα βιολογικού καθαρισμού αναβαθμίζει περιβαλλοντικά, αλλά και λειτουργικά ολόκληρο το δημοτικό διαμέρισμα του Κρουσώνα, αποτελεί την ιδανική λύση στην επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής, καλύπτει ένα πολύχρονο και πάγιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της, ενώ η χρηματοδότησή της, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, έχει εξασφαλιστεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός και παράλληλα τονίζει ότι: «Ξεκινάει άμεσα να υλοποιείται ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρο το δημοτικό διαμέρισμα Κρουσώνα. Τα οφέλη του πολλά και προφανή, όπως επίσης είναι εύκολα κατανοητή η σημασία του στην αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας. Η δημιουργία ανάλογων υποδομών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Μαλεβιζίου, αποτέλεσε βασικό στόχο της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή.

Ο σχεδιασμός μας προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους δημότες μας, ότι παρά τις πολλές και σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων που έχει ανάγκη το Μαλεβίζι, από τα ανάλογα προγράμματα.

Παράλληλα όμως, φροντίζουμε και αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τους δικούς μας πόρους, τα λιγοστά χρήματα δηλαδή που εισπράττουμε από τους δημότες μέσω των λογαριασμών. Με αυτά πραγματοποιούμε δεκάδες στοχευμένα έργα, στην ουσία επιστρέφουμε τα χρήματα τον δημοτών μας στον τόπο, μέσα από τις παρεμβάσεις μας».