Επίκαιρη ερώτηση με θέμα τα «Προβλήματα λειτουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στα Χανιά» απέστειλε ο βουλευτής Χανίων και Αντιπρόεδρος της Βουλής, προς τον Υπουργό Υγείας

Το περιεχόμενο της ερώτησης έχει ως εξής

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας–Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ), ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, λειτουργεί στα Χανιά από το 1995 και αποτελεί δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κινητικά και Νοητικά Υστερούντων Ατόμων Νομού Χανίων «Η Στοργή».

Το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα και δημιουργική απασχόληση για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και νοητική στέρηση ηλικίας από 3 ετών και άνω.

Το κέντρο εδώ και έξι μήνες βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΕΟΠΠΥ από έτους και πλέον δεν καταβάλλουν τα νοσήλια, με αποτέλεσμα τα οφειλόμενα σήμερα να ξεπερνούν τις 160.000€ συνολικά.

Είναι φανερό ότι χωρίς έσοδα το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ στα Χανιά θα παύσει να λειτουργεί, με ότι συνεπάγεται αυτό για τα δεκάδες παιδιά που καθημερινά φιλοξενούνται σ’ αυτό.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εάν προτίθεται να παρέμβει στα πλαίσια των καθηκόντων του προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα στο Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ Χανίων, για να συνεχιστεί η λειτουργία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook