Σε πανικό βρίσκονται οι καταθέτες του Ηρακλείου, οι οποίοι όλο και με μεγαλύτερο ρυθμό προσέρχονται στις Τράπεζες για να μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, και να αποφύγουν ζημίες από μια ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας μας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς και σύμφωνα με τις περιγραφές κορυφαίου τραπεζικού στέλεχους του Ηρακλείου ένα ζευγάρι Ηρακλειωτών με κατάθεση μόλις… 10.000 ευρώ ήρθαν στα χέρια μέσα στην τράπεζα καθώς δεν συμφωνούσαν σε πια χώρα να μεταφερθούν τα χρήματα τους.

Εν τέλει αποφάσισαν να τα μοιράσουν και ο σύζυγος έστειλε 5.000 σε τράπεζα της Κύπρου ενώ η σύζυγος πήρε τα υπόλοιπα στο σπίτι!

Τα πρώτα δείγματα του \”τραπεζικού πανικού\” είχαν αρχίσει να φαίνονται από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο κορυφώθηκαν χθες Παρασκευή ύστερα από την έντονη φημολογία ότι η χώρα είναι σε πορεία πτώχευσης και επίκειται έξοδος της ελληνικής οικονομίας από το ευρώ.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι κυρίως μικροκαταθέτες φυγαδεύουν τα χρήματά τους.

«Δεν υπάρχουν μεταφορές για σημαντικά ποσά της τάξεως των 300-500.000 ευρώ ή μεγαλύτερων. Τα αιτήματα είναι για μεταφορά ποσών της τάξης των 20-25.000 ευρώ» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Παράλληλα όπως τονίζεται αρκετοί είναι και εκείνοι που έκαναν ανάληψη στα χρήματα τους (ποσά 2.000-3.000 ευρώ) προτιμώντας να πάρουν την… περιουσίας τους στο σπίτι!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook