Θέμα δικών του αρμοδιοτήτων, αλλά και θέμα δυσκολίας τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ θέτει στην επιστολή παραίτησής του, που διέρρευσε το μεσημέρι της Τρίτης, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει πως μετά τη συνάντηση με την τρόικα «διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη και οδύνη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευθούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω σε κάποιες πτυχές».

Επίσης, σημειώνει: «[…] σχεδόν με τρόμο άκουσα τον Γιάννη (σ.σ. Βρούτση) να επαναλαμβάνει \’για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων… Εμείς συνεχίζουμε την πλήρη εφαρμογή αυτών με αποφασιστικότητα…\’, ακόμη και όταν ρωτήθηκε σαφώς από τους εκπροσώπους της τρόικας αν αυτές οι δεσμεύσεις υπερβαίνουν ακόμη και την προγραμματική διακήρυξη των τριών αρχηγών!».

Επίσης, σε άλλο σημείο της επιστολής του, που φέρει τον χαρακτηρισμό «άκρως εμπιστευτικό»,  σημειώνει: «[…] ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα έπρεπε να έχω δικαίωμα έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και προνοιακού, αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες όντας σε πλήρη άγνοια πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο».

«Αισθάνομαι ότι τα πράγματα παίρνουν εντελώς διαφορετική τροπή από αυτή που προεκλογικά σχεδιάσαμε και στηρίξαμε ενώπιον του λαού, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παραστώ αφενός αύριο και μεθαύριο στις συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αφετέρου εκ νέου στη συνάντηση με την τρόικα, ενώ φυσικά μου είναι απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω και να ψηφίσω νομοσχέδια που θα μεταβάλλυον επί τω χείρω τη ζωή των Ελλήνων».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Νικολόπουλος τονίζει: «Είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε».

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης στο νέο υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Ήταν μεγάλη τιμή που μου έκανε ο Αντώνης Σαμαράς να με συμπεριλάβει στην κυβέρνηση, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως πρώτιστο καθήκον μου είναι να κρατώ το λόγο μου προς τους πολίτες που επί 23 χρόνια με στέλνουν ως εντολοδόχο τους στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε πως εύχεται να είναι εκείνος «που έχει κάνει το λάθος».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook