Μεγάλα ονόματα, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πλήθος φίλων του σκακιού κατακλύζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά , την μαγευτική και φιλόξενη Παλαιόχωρα!

Το τουρνουά αυτό έχει καθιερωθεί σε Παγκόσμιο επίπεδο σαν ένα από τα ισχυρότερα που διεξάγονται με άριστες συνθήκες φιλοξενίας και γι’ αυτό βλέπουμε κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερα ονόματα να κοσμούν τη λίστα συμμετοχών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός , ότι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών Αντουανέτα Στεφάνοβα έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά ενώ τη λίστα συμπληρώνουν ο Πρωταθλητής Ευρώπης Νέων Dariusz Swiercz από την Πολωνία, η πρωταθλήτρια Ασίας Nadig Kruttika, ο Πρωταθλητής Ρωσίας 2002 Sergey Volkov, ο Πρωταθλητής Ασίας και έξι φορές πρωταθλητής Ινδίας Surya Ganguly ο οποίος είναι και ο προσωπικός αναλυτής του Παγκόσμιου Πρωταθλητή V. Anand.

Για τις Ελληνικές συμμετοχές τι να πρωτοπεί κανείς; Οι πολυπρωταθλητές μας Βασίλης Κοτρωνιάς, Χρήστος Μπανίκας και Σπύρος Σκέμπρης έχουν κατακτήσει συνολικά 21 τίτλους, έχουν τιμήσει επανειλημμένα την διοργάνωση και τα ονόματά τους είναι από τα πρώτα που έχουν μπει στη λίστα συμμετοχών!

Εντυπωσιακή είναι όμως και η λίστα των νεαρών και ελπιδοφόρων σκακιστών μας, που δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ευκαιρία και έρχονται να αγωνιστούν με τα μεγαθήρια στη διοργάνωση. Ξεχωρίζουν τα ονόματα του 10χρονου Πρωταθλητή Ευρώπης Ιωαννίδη Ευγένιου από τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά παικτών που έχουν κατακτήσει πρώτες Πανελλήνιες θέσεις όπως ο Σπύρος Ναούμ, Θεοδώρου Νικόλας, Τσαρουχά Μαριάνθη, Ιορδανίδου Ζωή, Παπαδόπουλος Αργύρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Καζάκος Μάνος, Παπακωνσταντίνου Δημήτρης, Βοζινάκη Ανθή, Παπαθανασίου Ελισσάβετ, Μαρκάκη Σοφία, Τζουγανάκης Παντελής, και Πατρελάκης Ευάγγελος.

Η διοργάνωση ξεκινάει την Δευτέρα 16 Ιουλίου και οι άνθρωποι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και του Δήμου Καντάνου Σελίνου κινούνται σε γοργούς ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα στην εκκίνηση, παρέχοντας στους σκακιστές υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες για μια ακόμα χρονιά.

Στο τουρνουά αυτό αναδεικνύεται και μία άλλη πτυχή του αθλητισμού. Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης οι συνδιοργανωτές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν υψηλού επιπέδου διεθνείς σκακιστές καθώς επίσης και ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών προσφέροντας μία σημαντική τονωτική ένεση στην οικονομία του τόπου επιβεβαιώνοντας και ότι μέσα από συντονισμένες προσπάθειες των φορέων του τόπου το σκάκι και γενικότερα ο αθλητισμός μπορεί να δώσει λύσεις.

Στυλοβάτες αυτής της διοργάνωσης ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια και κάνει τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε κάθε χρόνο το τουρνουά να είναι ακόμη καλύτερο και αναβαθμισμένο. Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που με την εμπειρία της, και με την τεχνογνωσία της αποτελεί εγγύηση για την πετυχημένη διεξαγωγή των αγώνων.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζοντας τον αθλητικό τουρισμό αγκάλιασε όλη την προσπάθεια αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξή της σε ενέργειες που προσφέρουν όφελος και έχουν στόχο την προβολή και ανάδειξη του τόπου μας. Επίσης το Ε.Β.Ε. Χανίων βρίσκεται για μια ακόμα φορά δίπλα στους διοργανωτές επιβεβαιώνοντας εμπράκτως τη διαρκή στήριξη του Διεθνούς Τουρνουά αλλά και των προσπαθειών για τόνωση του αθλητικού τουρισμού της περιοχής μας.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων στο τηλέφωνο 28210-55088(6-9μ.μ) ή με τον Πρόεδρο της ΣΑΧ κο Παπαδημητράκη Γιάννη στο 6944-698391 .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook