Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της κυβέρνησης έως τουλάχιστον τις αρχές Αυγούστου, ίσως και περισσότερο, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις πως η Αθήνα θα μπορούσε να ξεμείνει από ρευστότητα ακόμη και αυτό το μήνα που αναζωπύρωσαν τους φόβους για κρίση ρευστότητας θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, οι δύο αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν πως ο περαιτέρω περιορισμός των δαπανών, η ένεση ρευστότητας του 1 δισ. ευρώ από τους διεθνείς πιστωτές και -το πιο σημαντικό- οι ενδείξεις πως τα κράτη της Ευρωζώνης θα καλύψουν την επικείμενη υποχρεώση εξόφλησης χρέους 3,1 δισ. ευρώ από ομόλογα που ωριμάζουν, παραχωρούν στην ελληνική κυβέρνηση μικρό περιθώριο για ανάσα καθώς συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τα νέα μέτρα λιτότητας που πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση από το πακέτο στήριξης των 173 δισ. ευρώ.

Τα κεφάλαια ύψους 1,65 δισ. ευρώ που άντλησε σήμερα η Ελλάδα από την πώληση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων καθώς και η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από το fund ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών υποδηλώνουν πως η κυβέρνηση θα έχει αρκετά κεφάλαια για να καλύψει τις δαπάνες της έως το Σεπτέμβριο, οπότε ελπίζει να λάβει τη δόση των 31 δισ. ευρώ από τους πιστωτές της.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook