Την άμεση τροποποίηση των διαφημιστικών μηνυμάτων της Pollen για τα καταστήματα παιχνιδιών Jumbo, ζήτησε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας του ΣΕΕ.

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας προχώρησε σε διακοπή της προβολής των διαφημιστικών μηνυμάτων της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo, με τη μορφή που αυτά είχαν ως σήμερα, έπειτα από αίτημα της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).

Η Επιτροπή εξέτασε λεπτομερώς τα τρία τηλεοπτικά και το ένα ραδιοφωνικό spot, που δημιούργησε η Pollen και τελικά έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το ραδιοφωνικό spot μπορεί να παραπλανήσει μέρος των καταναλωτών και να λειτουργήσει δυσφημιστικά απέναντι σε κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις. Έτσι, ζήτησε την τροποποίησή του εντός 2 ημερών.

Επιπλέον, ο συνδυασμός της φράσης «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται», (που αποτελεί παράφραση της γνωστής φράσης «ξύλο που σας χρειάζεται»), σε συνδυασμό με τον ήχο «ξυλιάς» και το σήμα των Jumbo αποτυπωμένο σε σανίδα στα τρία τηλεοπτικά spots, υπαινίσσεται βίαιη συμπεριφορά και για το λόγο αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 4.3 του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να γίνει η ανάλογη τροποποίηση των διαφημίσεων εντός 4 ημερών.

advertising.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook