Την σύμβαση τους με τον ΟΠΑΔ αποφάσισαν να καταγγείλουν οι φαρμακοποιοί του Ν. Ρεθύμνου, λόγω των υπέρογκων χρεών του ασφαλιστικό ταμείου προς τους φαρμακοποιούς, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη.

Οι Ρεθυμνιώτες φαρμακοποιοί αποφάσισαν ότι από την 1η Απριλίου, θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου, με αποτέλεσμα, οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν στο ακέραιο την αξία των φαρμάκων, αν θέλουν να τα προμηθευτούν.

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει έως την εξόφληση όλων των χρωστούμενων τιμολογίων από τον ΟΠΑΔ, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς.

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου σχετικά με τους λόγους που αποφάσισαν να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ:

– Η κατάχρηση στο χρόνο εξόφλησης των τιμολογίων, από μεριάς του ΟΠΑΔ
– Η λόγω της οικονομικής συγκυρίας αδυναμία των φαρμακείων να πιστώνουν πλέον τους ασφαλισμένους του Οργανισμού
– Η λόγω της τελευταίας ισχύουσας νομοθεσίας και των όποιων μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση, που αφορούν το φαρμακείο αλλά και τον προμηθευτικό συνεταιρισμό των φαρμακοποιών, δυσκολία ρευστότητας
– Η λόγω της γενικότερης εισοδηματικής πολιτικής υψηλότοκης ενυπόθηκης χρηματοδότησης από μεριάς τραπεζών με τα αναγκαία κεφάλαια, για τα φαρμακεία
– Η λόγω της αύξησης των δαπανών λειτουργίας των φαρμακείων επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης
– Η αφερεγγυότητα των κυβερνητικών συνομιλητών, οι οποίοι συνεχώς αποδεικνύονται αδύναμοι να διεκπεραιώσουν στοιχειωδώς αυτά που έχουν κατά καιρούς υποσχεθεί σε εκπροσώπους του κλάδου των φαρμακοποιών, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και παραστάσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook