Στην ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου, στη θέση Γκιάλεζα, φαίνεται ότι θα στεριώσουν για τα καλά ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία, φροντίζοντας παράλληλα για τη στέγαση και των υπόλοιπων μελών της πολυπληθούς οικογένειάς τους.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις τέσσερις οικοδομικές άδειες που ήδη έχουν εκδοθεί από την τοπική Πολεοδομία προκειμένου να ανεγερθούν τέσσερα κτίρια μέσα σε έκταση 40 στρεμμάτων. Η θέση Γκιάλεζα είναι μια περιοχή που θεωρείται κόμβος αφού βρίσκεται εξίσου κοντά σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη – τα αγαπημένα δηλαδή «στέκια» της πρώην βασιλικής οικογένειας, τα οποία φροντίζει να επισκέπτεται αδιαλείπτως.

Οι ίδιοι, άλλωστε, ως λάτρεις της επονομαζόμενης και ως «Ελληνικής Ριβιέρας» είναι μόνιμοι θερινοί επισκέπτες της περιοχής, αφού τα τελευταία χρόνια είτε φιλοξενούνται σε βίλες φίλων τους είτε νοικιάζουν δική τους στην περιοχή Χηνίτσα.

Η εικόνα του Κωνσταντίνου με το τζόκεϊ καπελάκι και της Αννας-Μαρίας με το μεγάλο ψάθινο καπέλο να κάθονται αμφότεροι στην κουπαστή του καϊκιού «Αφρόεσσα», πλέοντας στα νερά του Αργοσαρωνικού, είναι κάτι σαν φολκλόρ σήμα κατατεθέν στο Πόρτο Χέλι – ενσταντανέ που σπεύδουν να απαθανατίσουν φωτογραφικά οι επιβαίνοντες σε συμπλέοντα σκάφη που τυγχάνει να βρεθούν στο διάβα τους. Το ίδιο περίπου κάνουν και όσοι τους συναντούν σε ψαροταβέρνες και κοσμικά εστιατόρια της περιοχής, ενώ γενικότερα και οι ντόπιοι που μυρίζονται «κέρδη» από τις συχνές επισκέψεις του ζευγαριού και των VIP προσκεκλημένων τους φροντίζουν να είναι ιδιαίτερα φιλικοί μαζί τους.

\"\"

Με τούτα και με κείνα, σημασία έχει ότι ήδη από το 2007 ο Κωνσταντίνος είχε βάλει μπρος το σχέδιό του να αποκτήσει γη στην αγαπημένη του περιοχή – έχοντας άλλωστε προ πολλού χωνέψει το γεγονός ότι τα αλλοτινά βασιλικά κτήματα του Τατοΐου είναι πια στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου (δυστυχώς για τα κτήματα). Το όνειρο όμως για την απόκτηση ενός νέου έστω και άτυπου παλατιού φαίνεται ότι δεν έσβησε ποτέ. Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και με εύκολη πρόσβαση και από τη θάλασσα, η ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου, που έχει χαρίσει τόσες ευχάριστες καλοκαιρινές αναμνήσεις στη βασιλική οικογένεια, ήταν φυσικά η εύλογη επιλογή για μια διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση. Μια επένδυση μάλιστα που, σύμφωνα και με την έρευνα του ΣΔΟΕ για τις offshore εταιρείες με έδρα το Κρανίδι, έγινε μέσω μιας υπεράκτιας εταιρείας.

 Σύμφωνα με μεσίτες της περιοχής, η αξία ενός στρέμματος στη συγκεκριμένη περιοχή κοστίζει περίπου 30.000 με 40.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι για την αγορά των 40 στρεμμάτων ο τέως δαπάνησε περισσότερα από 1,6 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της, η βασιλική οικογένεια δικαιολογώντας την αγορά των οικοπέδων μέσω offshore εταιρειών υποστήριξε ότι καθώς με νόμο του 1994 έχει έμμεσα αφαιρεθεί η ελευθερία στον τέως βασιλιά να συνάπτει συμβόλαια αγοράς ως Ελληνας πολίτης, η επιλογή υπεράκτιας εταιρείας ήταν η μόνη λύση. Παράλληλα, επισημαίνει πως η τέως βασιλική οικογένεια κατέβαλε και όλους τους προβλεπόμενους φόρους.

\"\"

\"\"

Αν και η τελευταία αγορά αγροτεμαχίου έγινε το 2008, από τότε δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία για την ανέγερση των πολυτελών κατοικιών της βασιλικής οικογένειας, παρόλο που οι άδειες έχουν εκδοθεί από την Πολεοδομία.

Το μοναδικό «ακίνητο» που υπάρχει στην έκταση είναι μια παλιά μικρή αποθήκη η οποία προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί από τους εργολάβους που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν τις βασιλικές κατοικίες. Το σίγουρο είναι ότι στην περιοχή η τέως βασιλική οικογένεια δεν θα αισθανθεί μοναξιά αφού πολλοί φίλοι τους έχουν εκεί τις δικές τους επαύλεις. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας αγόρασε τη βίλα του πολύ γνωστού Γερμανού φωτογράφου Μάνφριντ Ρίκερ καταβάλλοντας το τίμημα των 4,5 εκατ. ευρώ. Εκείνοι που για διαφορετικούς επίσης λόγους αισθάνονται ευτυχείς με τη συγκεκριμένη επένδυση-μαμούθ του Κωνσταντίνου, είναι φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής.

Είναι άλλωστε νωπές ακόμα οι αναμνήσεις από τα κέρδη των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που αποκόμισαν οι τοπικές επιχειρήσεις χάρη στον γάμο του γιου του Νικόλαου με την καλλονή Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες το 2010 με καλεσμένους πλείστους εκπροσώπους του διεθνούς τζετ σετ. Και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις δεν λείπουν και τα ειρωνικά σχόλια, με κάποιους να λένε ότι κάθε φορά που ο τέως φιλοξενούσε φίλους του από το εξωτερικό, έσπευδε να τους εντυπωσιάσει δείχνοντάς τους τα 207 στρέμματα γης της επένδυσής του.

Εξίσου αλγεινή εντύπωση όμως προκαλούσε και το κομβόι με τα θηριώδη τζιπ που περνούσαν ίσα-ίσα από τους στενούς επαρχιακούς δρόμους. Το σίγουρο είναι ότι, όταν και εφόσον τελικά ανεγερθούν τα «βασιλικά» κτίσματα του Κρανιδίου, οι ένοικοί του θα απολαμβάνουν όχι μόνο τη θέα, αλλά και τη σύντομη πρόσβαση στην παραλία αφού κάτω από την πλαγιά των 40 στρεμμάτων δεσπόζει η παραλία της Πετροθάλασσας στην Γκιάλεζα – επίσης γνωστή στους ντόπιους και ως Εξαδάκτυλος.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook