Τελευταία ενημέρωση: 13:20

Δύο έλληνες, αδέλφια,ηλικίας 35 και 30 ετών είναι οι δράστες της απόπειρας ληστείας σε βάρος 91χρονου που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή του Κουμπέ στα Χανιά

Ειδικότερα, στις 3:10 τα ξημερώματα οι δύο άνδρες παραβιάζοντας την πόρτα, εισέβαλαν στην ισόγεια κατοικία του 91χρονου στην περιοχή του Κουμπέ στα Χανιά και αφού για να τον ακινητοποιήσουν τον έδεσαν με χαρτοταινία στο κρεβάτι του άρχισαν να κάνουν άνω -κάτω το σπίτι του ψάχνοντας προφανώς για χρήματα η πολύτιμα αντικείμενα.

Ο ηλικιωμένος όμως άρχισε να φωνάζει και να ζητά βοήθεια με αποτέλεσμα οι δύο δράστες να φοβηθούν και να τραπούν σε φυγή, χωρίς να προλάβουν να βρουν κάτι για να το πάρουν.

Οι δύο δράστες όπως είπε ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων κ. Αρτέμις Κουτσαφτάκης, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών που είχε αναλάβει τις σχετικές έρευνες,συνελλήφθησαν λίγες ώρες αργότερα, ενώ αναγνωρίστηκαν από τον 91χρονο.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κουτσαφτάκης ερευνάνται το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να εμπλέκονται και σε άλλες ανάλογες πράξεις καθώς είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.