Την ευθύνη του ως καπετάνιος για το ναυάγιο του του Costa Concordia, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, αναγνώρισε ο Φρανσκέσκο Σετίνο, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.

«Ο καπετάνιος έχει ταυτοποιηθεί και έτσι είναι φυσιολογικό ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη», δήλωσε μιλώντας στο ιταλικό Canale 5 και σημείωσε ότι σκέφτεται συνεχώς τα θύματα του ναυαγίου.

Ο Σετίνο, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη πλοίου, επισήμανε ότι κατηγορεί τον εαυτό του επειδή αποσπάστηκε η προσοχή του, αλλά πρόσθεσε ότι ο έλεγχος του πλοίου εκείνη την στιγμή ήταν στα χέρια άλλου αξιωματικού του πληρώματος.

«Εκείνη τη στιγμή, πήγα στο κατάστρωμα και διέταξα να τεθεί το πλοίο σε χειροκίνητη πλοήγηση αλλά δεν είχα τον έλεγχο του πλοίου που τον είχε άλλος αξιωματικός» ανέφερε.

Οι εμπειρογνώμονες επέκριναν δριμύτατα τον Σετίνο για τους χειρισμούς του, κατηγορώντας τον ότι έφερε το πλοίο πολύ κοντά στην ακτή, καθυστέρησε την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου, έχασε τον έλεγχο της επιχείρησης και εγκατέλειψε το πλοίο πριν εκκενωθεί από τους 4.200 επιβάτες.

Ο ίδιος έχει αναγνωρίσει τα λάθη του αλά επιμένει ότι δεν είναι ο μόνος που θα πρέπει να κατηγορηθεί για το ναυάγιο.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook