Όταν το γιαούρτι χρησιμοποιείται εξωτερικά, σε τοπικές κούρες ομορφιάς, τα λιπαρά που περιέχει θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της.

Οι βιταμίνες του, ιδιαίτερα η βιταμίνη Α, έχουν αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες, η δροσιστική του υφή καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ ένα άλλο βασικό του συστατικό, το γαλακτικό οξύ, που δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος, δρα συσφιγκτικά.

Ταυτόχρονα, τα πολύτιμα προβιοτικά, με την αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική τους δράση, καταπολεμούν την ακμή. Το γιαούρτι, ως φυσικό καλλυντικό, έχει πολλά να προσφέρει σε όλους τους τύπους της επιδερμίδας. Επωφεληθείτε, λοιπόν, και εσείς από αυτό το πολύτιμο συστατικό και δοκιμάστε την τονωτική, εξισορροπητική και αναζωογονητική του δράση στη φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών σας με τις συνταγές που ακολουθούν.

Για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας, κάντε μια σπιτική μάσκα με γιαούρτι, άμεσα και κυρίως ανέξοδα. Ειδικά αν νιώθετε το δέρμα σας να σάς «τραβάει», το γιαούρτι, σε συνδυασμό με το μέλι, θα απαλύνει την επιδερμίδα σας και θα δράσει καταπραϋντικά και μαλακτικά. Οπότε ανακατέψτε 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 κουταλιά μέλι, απλώστε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεβγάλετε.

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook