Σε εξέλιξη είναι ημερίδα για τον Ελαιοκομικό Τομέα που διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου & Ελιάς, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

Το ζήτημα που έχει μονοπωλήσει μέχρι τώρα το ενδιαφέρον, είναι οι μέθοδοι που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου το ελαιόλαδο να προωθείται στο εξωτερικό τυποποιημένο και όχι χύμα, καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων, που θα λειτουργήσουν προς όφελος τόσο του καταναλωτή όσο όμως και του παραγωγού.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον ελαιοκομικό τομέα, ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, πυρηνελαιουργούς, εμπόρους, τυποποιητές, διακινητές και εξαγωγείς ελαιολάδου.

Στην Ημερίδα το παρόν έχει δώσει ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Βουλγαράκης και πλήθος άλλων τοπικών και μη φορέων και παραγόντων