Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με επιτυχία στην Πλατεία Αθηνών οι ελληνικές πολιτιστικές βραδιές, που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και συγκεντρώνουν πολλούς ομογενείς της περιοχής και άλλους περιοίκους. Την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση στην οποία έπαιξε ελληνική μουσική το συγκρότημα του Νίκου Νικολαϊδη.

Τις εκδηλώσεις χρηματοδοτεί ο δήμος Νέας Υόρκης, χάρη σε κονδύλια που εξασφάλισε ο δημοτικός σύμβουλος Πίτερ Βαλόν Τζούνιορ. Ειδικά πάντως την περασμένη Τρίτη, χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο γιατρός Μανώλης Λαμπράκης.

Πολλοί ήταν οι θεατές που χόρεψαν στους ελληνικούς ρυθμούς, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, ο αντιπρόεδρος του οργανισμού της Πλατείας Αθηνών, Γιώργος Ντέλης, η Χριστίνα Κωστάκη υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις εκ μέρους του οργανισμού κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού «Πλατεία Αθηνών», Γιώργος Ντέλης, εξέφρασε ικανοποίηση για την εμπλοκή και υποστήριξη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης στη διοργάνωση των ελληνικών βραδιών στην Πλατεία. Στο παρελθόν οι εκδηλώσεις διοργανώνονταν μόνο από τον οργανισμό της Πλατείας Αθηνών.

«Ο δημοτικός μας σύμβουλος, Πίτερ Βαλόν Τζούνιορ εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των εκδηλώσεων αυτού του καλοκαιριού και τον ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Χωρίς τον πατέρα του, τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νέας Υόρκης, δεν θα υπήρχε αυτή η πλατεία για την Αστόρια, που συνάμα αποτελεί και σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό της περιοχής. Και θα είναι πάντα εδώ, ως δημοτικό πάρκο».

Η Χριστίνα Κωστάκη έχει φέτος αυξημένες αρμοδιότητες στην Πλατεία Αθηνών.

«Και φέτος ο οργανισμός της Πλατείας Αθηνών διοργανώνει τις ελληνικές βραδιές κάθε Τρίτη, με θέματα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά, τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση και προβολή της ελληνικής κουλτούρας και των εθίμων μας».

Η κ. Κωστάκη δήλωσε ικανοποιημένη από την εκδήλωση με το Νίκο Νικολαϊδη και την ορχήστρα του και κάλεσε όλους να δώσουν το παρών κι αυτή την Τρίτη, όπου θα εμφανιστεί ο Τόλης Νούσιας.

«Καλείται όλη η Ομογένεια να παρευρεθεί κι αυτή την Τρίτη και σ’ όλες τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν. Ιδίως απευθυνόμαστε προς τους συλλόγους, καλώντας τους αν έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα δικά τους πολιτιστικά προγράμματα, αλλά και να προτρέψουν τα μέλη τους να παρευρίσκονται».

O πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Θανάσης Αρώνης, είπε πως καταβάλλεται προσπάθεια από μέρος του οργανισμού να συμμετάσχουν κι άλλοι οργανισμοί της Ομογένειας στις ελληνικές εκδηλώσεις, με στόχο να προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία στον κόσμο που τις παρακολουθεί.

«Ζητούμε τη συμμετοχή χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων. Εχουμε μία πολλή καλή συνεργασία με τη Χριστίνα Κωστάκη, η οποία είναι πολύ δραστήρια. Θα προσπαθήσουμε επίσης να φέρουμε και στην Πλατεία την επιτυχημένη ποιητική βραδιά που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Σταθάκειο, ενώ θα δούμε τι μπορούμε να διοργανώσουμε σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού. Εχουμε πολλή όρεξη για δουλειά, αν μας βοηθήσει κι ο καιρός θα πάμε πολύ καλά και θα περάσει καλά ο κόσμος».

Η Πλατεία Αθηνών

Η πλατεία έχει κι αυτή τη δική της ιστορία. Δημιουργήθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του Ντένη Συντήλα και των υπολοίπων ιδρυτικών μελών. Στην δημιουργία της συνέβαλλε και και ο φιλέλληνας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης, Πίτερ Βαλόουν.

Την Πλατεία Αθηνών, που βρίσκεται στη συμβολή της 30ης Λεωφόρου και της 30ης Οδού στην Αστόρια, κοσμούν αγάλματα της θεάς Αθηνάς και του Σωκράτη, μία προτομή του Αριστοτέλη, κίονες παρόμοιοι με εκείνους των Δελφών, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και ένα άγαλμα του Σοφοκλή, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κρις Βιλάρντι στο Χυτήριο Μοντέρνας Τέχνης στο Στάνγουέι της Αστόριας.

(Με πληροφορίες απο reeknewsonline.com)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook