Σε 220 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Πλημελλειοδικείο Ηρακλείου μια συνταξιούχος υπάλληλος του πρώην Δήμου Τεμένους για υπόθεση που αφορούσε σε αιτήσεις διαμονής αλλοδαπών.

Η πρώην υπάλληλος ήταν υπεύθυνη στο Δήμο για την παραλαβή αιτήσεων αλλοδαπών για την απόκτηση άδειας παραμονής στη χώρα, θέση την οποία εκμεταλλεύτηκε για ιδίον όφελος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπάλληλος διαπιστώθηκε ότι για 11 υποθέσεις αλλοδαπών, βεβαίωσε ψευδώς ότι είχαν καταθέσει τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τους ίδιους και της οικογένειες τους.

Μάλιστα, οι αριθμοί πρωτοκόλλου που αναφέρονταν στις βεβαιώσεις ήταν πραγματικοί , αλλά αντιστοιχούσαν σε αιτήσεις αγροτών της περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό οι αλλοδαποί είχαν παράνομα την δυνατότητα να διαμένουν στη χώρα μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας

Για την ίδια υπόθεση στο εδώλιο βρέθηκαν ο ιδιοκτήτης και ο συνιδιοκτήτης γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών, από τους οποίους, ο πρώτος καταδικάστηκε σε 200 μήνες φυλάκισης με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης κατ\’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατ\’ εξακολούθηση στην πρώτη πράξη, ενώ δεύτερος αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Μάλιστα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος αποδόθηκε η κατηγορία ότι \”με συνεχείς παραινέσεις , πειθώ, προτροπές και φορτικότητα έπεισε την υπάλληλο να προχωρήσεις στις πράξεις αυτές\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook