Αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ζητεί μία σχεδιάστρια από ταξιδιωτικό γραφείο μετά την τροφική δηλητηρίαση που έπαθε από κάποιο ψάρι κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος.

Η Μelissa Ker, ιδιοκτήτρια της Meli Melo αρρώστησε από μία τοξίνη που θα μπορούσε να απειλήσει και τη ζωή της, όταν έφαγε το «μεγάλο ψάρι του υφάλου» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της με τον σύζυγό της Ζανζιβάρη. Για το ταξίδι αυτό, διάρκειας μίας εβδομάδας, είχαν πληρώσει πάνω από 10.000 ευρώ.

Η Ker και ο άνδρας της Douglas υπέφεραν από ναυτία, κράμπες και εξάντληση μετά την κατανάλωση του ψαριού.
Παρότι ο 35χρονος ανάρρωσε γρήγορα, η 33χρονη σύζυγός του υποστηρίζει πως όταν η αρρώστια πέρασε είχε τόσο αβάσταχτους πόνους στο στομάχι που χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση ενώ έπαθε και κατάθλιψη.

Το ζευγάρι μήνυσε το ταξιδιωτικό γραφείο Ultimate Honeymoons στο Dorset της Βρετανίας κατηγορώντας τους ιδιοκτήτες David και Lucy Benton πως είναι υπόλογοι για το ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν έλεγξε το ψάρι για τοξίνες και προσέφερε φαγητό μη ικανοποιητικής ποιότητας.

Το γραφείο απορρίπτει τις κατηγορίες.

Οι Ker παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2009 και τον Ιούνιο ταξίδεψαν στη Ζανζιβάρη. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους έπαθαν ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης αφότου έφαγαν ψάρι στο πεντάστερο ξενοδοχείο τους.

Η τοξίνη Ciguatera, που είναι αβλαβής για τα ψάρια αλλά επικίνδυνη για τον άνθρωπο εντοπίζεται σε θαλάσσιους θηρευτές όπως τα μπαρακούντα που τρώνε άλλα ψάρια που με τη σειρά τους τρώνε τοξική άλγη.

Η τοξίνη είναι άοσμη και άγευστη και αντέχει στην υψηλή θερμοκρασία κι έτσι το μαγείρεμα δεν την εξουδετερώνει.

Παρότι ο Ker ανάρρωσε σχετικά γρήγορα, η σύζυγός τους υποστηρίζει πως είχε διάρροια για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το γραφείο Ultimate Honeymoons υποστηρίζει πως οι Kers κάνουν λάθος.

«Δεν έκλεισαν μέσω του γραφείου μας τις διακοπές τους. Επειδή ήταν φίλοι φίλων τους βοηθήσαμε απλώς να κλείσουν με έκπτωση το ξενοδοχείο τους. Δεν ξέρουμε πώς αρρώστησαν γιατί η Ciguatera δεν αποτελεί ζήτημα στην ανατολική ακτή της Αφρικής. Εξεπλάγημεν που δεν μας ειδοποίησαν για όλο αυτό παρά μόνο πέντε μήνες μετά την επιστροφή τους, λυπούμαστε που αρρώστησαν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γραφείου.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook