Το Νομαρχιακό Τμήμα Χανίων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γιατρούς του ΕΣΥ του Νομού Χανίων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες τους και που αγωνίζονται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «καθημερινά, μαζί με όλους του εργαζόμενους του Νοσοκομείου, σε άθλιες συνθήκες, που η άσκηση των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών έχει επιβάλλει, να κρατήσουν σε λειτουργία το Νοσοκομείο Χανίων».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, αντί να οδηγούν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση, στη διάλυση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Η έλλειψη προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού κ.α, οι ελλείψεις σε υλικά, αναλώσιμα, φάρμακα κ.α. και η συνεχιζόμενη απαξίωση του προσωπικού δημιουργούν μία κατάσταση που σίγουρα «βλάπτει την υγεία» όλων μας. Αν κανείς προσθέσει στα παραπάνω την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΠΥ, τους χιλιάδες ανέργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, τους επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους αλλά και αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, μπορεί να αντιληφθεί πλήρως τους κινδύνους που υπάρχουν.

Σήμερα που οι συνθήκες διαβίωσης του λαού μας συνεχώς υποβαθμίζονται και το μεγαλύτερο του κομμάτι αντιμετωπίζει δυσκολίες και προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ η στήριξη της Δωρεάν και Δημόσιας Υγείας.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή στο χώρο της υγείας πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους φορείς του νομού μας τους οποίους καλούμε να ενεργοποιηθούν.

Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα εθνικής σημασίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook